Els Moixiganguers d'Igualada tanquen l'any de celebració del 25è aniversari amb un disc que recull el seu repertori

Per celebrar el 25è aniversari de la colla castellera dels Moixigangers d’Igualada, els Grillats Morats, els grallers de la colla, han gravat un disc que recull de les melodies de les seves actuacions: “La música dels Moixiganguers d’Igualada. 25è aniversari 1995-2020”.

En la seva fundació la colla va establir com a “Toc de castells dels Moixiganguers d’Igualada” un fragment de la partitura de la Moixiganga d’Igualada que va recollir Gabriel Castellà l’any 1905. I el mateix any 1995 es va crear un “Himne de la colla” amb música de David Riba i García i lletra d’Alba Comellas i Vila-Puig.

La colla incorpora altres melodies al seu repertori recollides per Gabriel Castellà, per Joan Amades i per Joan Tomàs a començaments de segle XX com són el “Toc de gralla per acompanyar el petit de l’espadat a un balcó”, la “Diana de la Moixiganga” i el “Toc de processó de Sant Bartomeu a Igualada”.

Disc gravat entre el mes setembre i desembre de 2020, es pot comprar a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i es podrà trobar a les plataformes digitals més reconegudes a partir de l’11 de gener de 2021 (spotify, youtube, itunes, etc).

Repertori:
1. Diana de la Moixiganga
2. Toc d’entrada a plaça
3. Toc de castells dels Moixiganguers d’Igualada
4. Toc de gralla per acompanyar el petit de l’espadat a un balcó
5. Toc de vermut
6. Toc de processó de Sant Bartomeu a Igualada
7. Himne de la colla

Músics: Xavier Claramunt Cantarell, Imma Garcia Ortiz, Marta Canet Basas, Maria Claramunt Cantarell a les gralles dolces, Joan Mas López a la gralla baixa i Joan Baliu Mas al timbal.
Tècnic de gravació: Pau Vinyoles Romo (So.Cat)
Productor: Ivó Jordà Álvarez
Disseny: Helena Aparisi Martí
Textos: Maria Claramunt Cantarell
Correcció de textos: Mar Solé Méndez
Fotografies: Pau Corcelles Hontoria