Els Moixiganguers obren temporada a Montmaneu

Els Moixiganguers van ser aquest diumenge a Montmaneu per actuar a la tradicional Fira de la Caldera que es celebra cada mes de febrer a aquesta població de l'Alta Anoia.

La colla morada ja hi havia actuat als seus inicis, als anys 1998 i 1999, a la Festa Major de Setembre. El canvi de planificació dels darrers anys, avançant l'inici d'assajos al mes de febrer, els ha permès participar a la Fira i l'actuació ha servit per escalfar motors i donar rodatge als castellers.

Tot i el poc rodatge d'assajos, els d'Igualada van poder descarregar-hi 3 castells de 7 pisos, assolint els millors registres històrics a Montmaneu. Després de 3 pilars de 4 de salutació, van començar però amb un castell de 6 (el 7 de 6) amb una estructura lleugera i integrada, de segons en amunt, exclusivament per dones. A continuació van descarregar sense complicacions el 3 de 7 i el 4 de 7 i a quarta ronda ( fet poc habitual en actuacions convencionals però sí en actuacions en solitari) van completar el 4 de 7 amb l'agulla després de desmuntar un intent previ que pujava amb inestabilitat i mides no prou correctes. Van acabar l'actuació amb un vano de 5 (un pilar de 5 central acompanyat de 2 pilars de 4).

Aquesta setmana s'inicien els assajos de dimecres en horari habitual (de les 19 fins les 21:30h a Les Cotxeres) per encarar la primera actuació a Igualada del 22 de Març, on els Moixiganguers podrien portar-hi ja castells de 8 pisos.