• Els Moixiganguers descarreguen la seva millor actuació a la XXII Diada de la colla

Finalment els Moixiganguers han descarregat la tripleta de vuit a Igualada. La colla tenia ganes de descarregar a la ciutat la que fins ara és la seva millor actuació, el tres i el quatre de vuit i la torre de vuit amb folre, i aquest diumenge ho han aconseguit amb molt bones maneres a la XXII Diada de la colla. És la tercera tripleta de vuit dels Moixiganguers, la primera va arribar al concurs de castells de Tarragona l’any 2014 i la segona a la mateixa cita del 2016. Els morats han portat aquests castells en alguna altra ocasió a Igualada, per exemple a la darrera Festa Major, però per diverses circumstàncies mai l’havien pogut completar; per això aquest diumenge, després de descarregar el tres de vuit, els castellers de la colla igualadina han esclatat d’eufòria; també ha estat la primera vegada que descarreguen el tres de vuit a la ciutat.

L’actuació ha començat molt bé per als igualadins, amb una solvent torre de vuit amb folre, la sisena que aconsegueixen aquest any. El segon objectiu del dia era el quatre, que si bé ha remenat en algun moment els Moixiganguers l’han pogut descarregar sense problemes; el d’aquest diumenge és el cinquantè quatre de vuit de la colla. Però malgrat aquest bon inici, el gran repte del dia era el tres de vuit, un castell que a Igualada només l’havien carregat. El tres ha pujat tranquil i tot i alguna rebregada els castellers de tronc l’han defensat sense problemes; amb la col·locació de la canalla l’estructura ha acabat d’estabilitzar-se i els Moixiganguers l’han descarregat amb comoditat, demostrant les ganes però alhora la confiança que tenien dipositada amb el tres de vuit. Els morats repetien així la que fins ara és la seva millor actuació de la història i, per primera vegada, ho feien també a Igualada. Dos pilars de cinc i dos de quatre han permès acomiadar-se d’una plaça, la Pius XII, molt entregada amb l’actuació dels igualadins. Els castellers del Poble Sec i els de la Sagrada Família, totes dues colles de Barcelona, han acompanyat els morats a la cita. Els primers han descarregat el dos, el quatre i el tres de set i els segons el tres de set aixecat per sota i el cinc i el quatre de set.

Comiat de la temporada

Aquesta ha estat la darrera actuació de l’any 2016 dels Moixiganguers a Igualada, que acabaran la temporada d’aquí a quinze dies amb la diada de Festa Major de Sant Martí de Tous, el diumenge 13 de novembre. Als morats els queden doncs dues setmanes d’assajos i una última actuació per acomiadar un any en què han pogut repetir, i per partida doble, la millor actuació de la colla i consolidar els castells de vuit pisos.