Els Moixiganguers som la colla castellera de la ciutat d’Igualada. Des de 1995, més de 600 persones han vestit ja la camisa morada que ens caracteritza.

Entre els mesos de març i novembre, la colla viatja arreu de les comarques catalanes per aixecar castells i pilars en moltes places, fires, festes, celebracions… Durant tot aquest temps, el color morat s’ha estès arreu dels Països Catalans, així com també a zones més llunyanes: Iznajar, Alcaudete (Andalusia), Mata del Alcántara (Extremadura), Guimaraes (Portugal), Manchester, Euskal Herria…

La colla igualadina, però, organitza també altres activitats de caire més social, com tornejos esportius, colònies, sortides, festes i concerts amb ressonància per tota la ciutat i la comarca.

D’entre els castells més importants descarregats pels Moixiganguers destaquen el 5 de 8, 4 de 8, el 3 de 8 i el 2 de 8 amb folre. La nostra millor actuació fins al moment va ser el passat 28 d’octubre de 2017 quan, per la nostra diada, vam descarregar el 5 de 8 per primera vegada, juntament amb el 2 de 8 amb folre i el 3 de 8.

Moixiganguers d'Igualada