• Han descarregat amb comoditat la torre de vuit amb folre i el quatre de vuit

Millor impossible. Els Moixiganguers d’Igualada han aconseguit una excel·lent actuació aquest diumenge al migdia a l’emblemàtic marc de Vilafranca del Penedès, una setmana abans del concurs de castells de Tarragona i al costat dels Castellers de Vilafranca i la Colla Jove de Sitges. L’objectiu dels morats era portar a plaça el que fa setmanes que treballen als assajos i les més de 150 camises que s’han desplaçat a Vilafranca en motiu de la diada de Sant Miquel ho han fet possible.

Precisament els Moixiganguers han estat els encarregats d’obrir plaça i ho han fet amb la torre de vuit amb folre, un castell que dóna confiança als igualadins però que alhora ha tingut alguns canvis respecte el d’altres jornades. L’execució ha estat ràpida i tranquil·la i els Moixiganguers han descarregat la torre sense cap problema, tot un cop d’efecte de la colla una setmana abans del concurs de Tarragona. En segona ronda tocava un altre dels objectius del dia, el quatre de vuit, que també han descarregat amb solvència i comoditat. És el quart quatre de vuit que descarreguen aquest any els Moixiganguers i un altre dels castells que els morats es plantegen per Tarragona. Els igualadins han acabat la diada amb un set de set de tràmit i un vano de cinc de comiat.

Al costat, un gamma extra

Els amfitrions, els Castellers de Vilafranca, han tingut una sessió de rodatge abans de la cita de Tarragona. Han començat la diada amb una torre de nou amb folre i manilles, el primer castell de gamma extra amb el qual han compartit plaça els igualadins. Amb aquest castell els verds han demostrat el domini de l’estructura de la torre, del folre i de les manilles i han evidenciat perquè és una de les colles que aspira a guanyar clarament el concurs. Han acompanyat la torre amb el tres i el quatre de nou amb folre, dos castells que els vilafranquins volen pujar un pis la setmana vinent, i s’han acomiadat amb el pilar de sis. Pel que fa a la Colla Jove de Sitges, ha descarregat el cinc, el tres i el quatre de set i un pilar de cinc. Al final de la diada, les tres colles han aprofitat el gran volum de castellers a plaça per fer un assaig d’un castell superior. En el cas dels Moixiganguers han provat el tres de nou amb folre, que ha acabat cedint, els verds un quatre de deu amb folre i manilles que també ha caigut i finalment la colla de Sitges ha assajat el quatre de vuit.

I el millor encara ha d’arribar: aquest dissabte Tarragona

Aquest dissabte, 1 d’octubre, els Moixiganguers d’Igualada participaran al concurs de castells de Tarragona, per això la colla anima la ciutat i la comarca a gaudir també d’aquesta extraordinària cita castellera aprofitant el bon estat de forma dels igualadins. Tothom qui ho vulgui pot apuntar-se als autocars gratuïts que ha preparat la colla (sortiran a les 13.30 h de la plaça de la Bàscula) i fer pinya amb els morats. Només cal apuntar-se a moixiganguers.cat/concurs i venir als assajos d’aquest dimecres (20 h a 22 h) o d’aquest divendres (22 h a 00 h) a Cal Tabola (C/Sant Antoni de Baix, 106-108 d’Igualada). Tothom que vagi al concurs amb els Moixiganguers tindrà una samarreta de la colla i sopar. Els autocars tornaran un cop acabada l’actuació.