• Cita destacada dels morats que actuen per primera vegada a la seva Festa Major

La colla castellera d’Igualada encara el final del primer tram de la temporada castellera, abans de la pausa d’estiu, i prepara la propera actuació d’aquest diumenge a la Festa Major de Sant Cugat del Vallès. La cita és històrica ja que els Moixiganguers no hi han actuat mai per la festa major i a més ho fan acompanyats de dues colles que estan en ple estat de forma: els amfitrions, els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Sants; amb l’al·licient d’actuar davant de la bonica estampa del monestir benedictí de Sant Cugat.

Per aquest motiu, els Moixiganguers tenen una setmana molt important d’assajos per tal de tornar a fer possible el fet de portar la tripleta de 8 fora d’Igualada, gesta que ja van fer a Valls fa dues setmanes. Completar aquests tres castells de 8 (el 4 i 3 de 8 i la torre de 8 amb folre) fora de casa no és pas intranscendent ja que són els castells sostre dels Moixiganguers. Fer-los doncs, és igualar la millor actuació històrica de la colla assolida en total en 4 ocasions.

Castells de 7 a Barcelona per mantenir el ritme

Aquest darrer diumenge els Moixiganguers van actuar a Barcelona, a Sant Andreu del Palomar, en motiu de la Mostra de Cultura Popular Catalana del barri. Ho van fer convidats per la Colla Jove de Barcelona i acompanyats dels Xicots de Vilafranca.

Els Moixiganguers van començar la diada descarregant un 5de7. En segona ronda els morats van completar un 4de7 amb agulla i el tercer castell va ser un 4de7. Van tancar fent un vano de 5 la diada castellera que va ser tranquil·la, àgil i útil per poder estrenar castellers en diverses posicions, especialment a canalla.

Els amfitrions, la Jove de Barcelona, van fer també el 4de7 amb agulla junt amb el 3de7 i el 4de7, acabant amb dos pilars de 5. Per la seva banda, Xicots va descarregar primer la torre de7, seguida d’un 4de8 i el 4de7 amb agulla. Per acabar la diada van completar un pilar de 5.