• La colla castellera va descarregar el primer 3de8 de la temporada

Els Moixiganguers d’Igualada continuen en plena forma. Després de descarregar la torre de 8 i el 4de8 per Sant Jordi, i havent descansat d’actuacions – que no d’assajos – els dos darrers caps de setmana, la colla castellera ha actuat aquest diumenge a la Festa Major de Lleida. La plaça de la Paeria estava plena de gom a gom per veure els castells dels locals, els Castellers de Lleida, i de les dues colles convidades: la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Moixiganguers d’Igualada, que hi van descarregar el 4de8, el primer 3de8 de l’any i el 2de7, completant així l’anomenada clàssica de 8.

La diada castellera va començar amb els tradicionals pilars caminats d’entrada a plaça de cada colla i, seguidament, van començar els castells. En primera ronda els Moixiganguers van descarregar el 4de8. Malgrat que el castell va ser més mogut que en d’altres ocasions, la confiança d’haver-lo descarregat dies enrere i el treball de tots els castellers van permetre completar el carro gros. Castell amb una peculiaritat: va ser el primer castell de 8 morat íntegrament femení des del pis de quarts en amunt i també, el primer castell de 8 que la colla feia a la ciutat de Lleida.

Amb el segon 4de8 de l’any al sac, el repte venia a la segona ronda. El 3de8 era l’objectiu del dia. El castell va pujar relativament tranquil i sense perdre les mides, però els dubtes de la canalla van portar a desmuntar-lo abans de col·locar els dosos per evitar complicacions. Aquesta havia estat una bona prova, i amb tots els nervis fora el van tornar a intentar. El segon tres va ser magníficament ràpid, sobretot en la baixada de canalla, cosa que va permetre descarregar-lo amb ofici. Feliços i orgullosos d’haver aconseguit el castell més complicat de la jornada, als Moixiganguers només els quedava descarregar la torre de 7 i ho van fer còmodament, com de costum, mostrant el domini que tenen a aquesta estructura. Per acabar la gran actuació, la colla es va acomiadar de la plaça de la Paeria de Lleida amb un vano de 5.

Emblemàtics companys de plaça

La colla local, els Castellers de Lleida van realitzar castells de gamma alta de 7. Van descarregar primer el 5de7 i en segona ronda van apostar pel 7de7, que van aconseguir fer després d’un primer intent desmuntat. Per acabar la diada els de Lleida van completar el 4de7a. La Colla Vella dels Xiquets de Valls, per la seva banda, va descarregar el 5de8, el 2n d’enguany. A la segona ronda, els rosats van treure el seu primer castell de 9 de la temporada: el 3de9 amb folre, i van arrodonir l’actuació amb el 2de8 amb folre.