Els Moixiganguers d’Igualada van estar a l’alçada del cartell i de l’escenari aquest dissabte a la diada del Pati de Valls, una cita que va concentrar en una mateixa plaça la Joves de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Castellers de Barcelona i els Nens del Vendrell, a més dels morats. A l’actuació, on es van poder veure els primers castells de gamma extra de la temporada, els igualadins van descarregar amb solvència la primera tripleta de vuit de l’any, la més matinera que han aconseguit fins ara.

Les prop de 200 camises amb què els morats van arribar al Pati van afanyar-se a muntar la soca de la torre de vuit amb folre, el castell de sortida dels Moixiganguers. El castell va pujar molt sòlid, el domini que els morats tenen amb l’estructura es va notar i van descarregar la torre sense haver-la de treballar en excés. Era el millor inici i la segona torre de vuit folrada de l’any. En segona ronda els morats van optar per un altre dels objectius del dia, el tres de vuit; el castell va pujar bé i sense perdre les mides, però amb alguns nervis i tremolors als pisos superiors van optar per desmuntar-lo i evitar riscos. A la següent ronda van repetir el castell, que va pujar amb tranquil·litat i molta confiança, i el van descarregar sense problemes; era el tercer tres de vuit de la temporada. Només quedava arrodonir l’actuació amb el quatre de vuit, un carro gros de postal, també el tercer de l’any, que va permetre als igualadins aconseguir la primera tripleta de vuit del 2017. Van tancar la diada amb un vano de cinc de comiat.

Castells de nou i de gamma extra

La diada del Pati de Valls va ser sens dubte l’actuació destacada del cap de setmana casteller, que va permetre veure els dos primers castells de gamma extra de la temporada i diversos castells de nou. Els Castellers de Vilafranca hi van descarregar un imponent tres de nou amb folre i agulla, seguit d’una torre de nou amb folre i manilles descarregada amb èpica i molt treball del folre i les manilles. Els Verds van acabar la diada amb un quatre de nou amb folre i es van conformar amb un pilar de set amb folre carregat de comiat. Els amfitrions, per la seva banda, van començar la jornada amb un tres de nou amb folre molt treballat i que només van poder carregar. En segona ronda, la Joves de Valls va intentar el que havia de ser un dels objectius del dia, el quatre de vuit amb agulla; quan ja el descarregaven, es va despenjar la canalla del pilar i el castell va quedar només carregat; dues caigudes que van ensopir els ànims dels vermells. En tercera ronda van acabar amb el quatre de vuit. Destacada també va ser l’actuació dels Castellers de Barcelona, que van començar amb el tres de nou amb folre, una torre de vuit amb folre força treballada i un quatre de vuit; i finalment, els Nens del Vendrell van completar el tres i el quatre de vuit i la torre de set, i van descarregar un pilar de sis treballat al límit, molt aplaudit, per tancar l’actuació.

La propera cita dels Moixiganguers d’Igualada serà a Barcelona, a la mostra de cultura popular de Sant Andreu de Palomar; estaran al costat de la Colla Jove dels Castellers de Barcelona i dels Xicots de Vilafranca.