• La colla va actuar diumenge a la diada dels castellers del barri barceloní

La imponent Sagrada Família, i un bon gruix de turistes encuriosits, van ser el teló de fons de la darrera actuació dels Moixiganguers d’Igualada, que tornaven a la diada de la colla dels Castellers de la Sagrada Família tres anys després, ho feien al costat dels barcelonins i dels Castellers de Sant Cugat. Si bé volien repetir el tres i el quatre de vuit que van descarregar al concurs, en aquesta ocasió els igualadins es van haver de conformar amb el quatre, que van acompanyar amb la torre i el tres de set. La diada va començar molt bé per als morats, que van descarregar el quatre de vuit amb solvència; diversos castellers s’estrenaven en més d’un pis en aquest quatre, que es va poder completar amb treball però sense nervis. A segona ronda era el torn d’un dels altres objectius del dia, el tres de vuit. El castell va aixecar-se tremolós però segur, i amb l’entrada dels dosos van optar per desmuntar-lo; com que havia despertat molt bones sensacions, però, la intenció era repetir l’intent. Abans van descarregar una plàcida torre de set, la trenta-quatrena que completen de forma consecutiva (l’última caiguda d’aquest castell va ser, precisament, en aquesta mateixa diada tres l’any 2013). Al moment de tornar a afrontar el tres de vuit, el castell no tenia tan bones mides com en la prova anterior i els igualadins, que no volien assumir cap risc, van optar per desmuntar-lo novament. Van acabar l’actuació amb un tres de set descarregat, després d’un intent desmuntat de set de set.

Els Castellers de la Sagrada Família, d’altra banda, van descarregar, com ja van fer al concurs de Tarragona, el quatre de vuit i el tres de set aixecat per sota, que van acompanyar del set de set; pel que fa als Castellers de Sant Cugat, van completar el tres de vuit i la torre de set i van carregar el quatre de vuit.

Últim esprint de la temporada

Als Moixiganguers els queden només tres actuacions per completar la temporada 2016. Aquest diumenge seran a Sant Just Desvern, en una actuació en motiu de les festes de la tardor, el diumenge 30 d’octubre tenen la important diada de la colla a Igualada, a la plaça de Pius XII, i finalment acabaran l’any com és habitual a Sant Martí de Tous, el 13 de novembre, en motiu de la Festa Major.