La colla tanca un gran primer tram de temporada havent fet ja dues tripletes de 8

Els Moixiganguers d’Igualada han començat les vacances aquesta setmana després de la Diada d’Estiu, celebrada el dissabte a la tarda a la plaça Pius XII d’Igualada. La colla va descarregar tres castells de 7 al costat dels Castellers de Lleida i els Castellers d’Esplugues, que també van fer estructures de set pisos.

Els igualadins tenien clar que la diada d’aquest dissabte era una actuació per gaudir sense pressions, ja que la feina del primer tram de temporada estava més que feta. Amb els 3 castells sostre de la colla – 3, 4 i torre de 8 – descarregats ja en diverses ocasions enguany, els Moixiganguers van apostar aquest cop per una actuació tranquil·la a la seva ciutat. Van aprofitar per provar nous castellers i rodar posicions en els diversos castells. L’actuació va començar primer amb una cercavila que va conduir els castellers des del local dels Moixiganguers, les Cotxeres, fins a la Pius XII. Ja a plaça i després dels tradicionals pilars de 4 d’entrada, els Moixiganguers van descarregar un 7 de 7, castell que requereix d’un bon nombre de camises i que van completar sense problemes. En segona ronda els morats van fer el 5 de 7 i per acabar van afegir-hi un 4 de 7 amb agulla. Finalment, per arrodonir la diada van descarregar un vano de 5.

Per la seva banda, les dues colles acompanyants també van fer castells de la gamma de 7. Els Castellers de Lleida van portar a Igualada un 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7 i també el 4 de 7. Els d’Esplugues van descarregar els 5 de 7, el 4 de 7 i un 3 de 7. La jornada festiva va acabar amb un sopar popular a la fresca a l’Estació Vella, davant de les Cotxeres.

Aquesta nova diada d’Estiu substitueix la diada de Cal Tabola (l’antic local) que en els darrers anys s’havia fet diumenges al matí i també dissabtes a la tarda. Aquest any es buscava una actuació fresca i atractiva tant per castellers i com pel públic, amb un horari més estiuenc per posar fi a un gran primer tram de temporada. I és que aquests primers mesos del 2017 els Moixiganguers han descarregat més castells de 8 que mai (11 per ser exactes), s’han apuntat dues tripletes de 8 i a més no han patit cap caiguda. Després d’unes setmanes de desconnexió merescudes, els Moixiganguers afrontaran a partir d’ara el tram més intens, i atractiu, de la temporada; amb la diada de Sant Bartomeu de la Festa Major d’Igualada com a cita clau. Però això, després de passar primer per Leitza (Navarra) del 12 al 15 d’agost, on els Moixiganguers tenen ganes de passar-hi uns bons dies fent colla. Allà participaran a la festa major del poble mostrant els seus castells i visitaran la zona així com la ciutat de Sant Sebastián.[/fusion_text]