• Els morats van començar l’any al costat dels Castellers de Vilafranca

Un gran nombre de persones es van acostar aquest diumenge al matí a Les Cotxeres, al parc de l’Estació Vella, per conèixer el nou local dels Moixiganguers d’Igualada i gaudir de la primera diada del 2017 a la ciutat. L’actuació castellera va començar amb els tradicionals pilars d’entrada i després els Moixiganguers van descarregar en la primera ronda el 4 de 7 amb agulla. El 7de 7 i el 5 de 7 van ser els altres dos castells de gamma alta de 7 que els igualadins van portar, descarregant-los sense problemes i aprofitant per estrenar nous castellers en diverses posicions. Un vano de 5 va completar l’actuació dels morats que van sortir satisfets de la feina feta a plaça.

Els Castellers de Vilafranca, pels quals també era la primera actuació d’enguany, van dur la clàssica de 8 a Igualada. En primera ronda van completar un calmat 3 de 8 amb solvència, després van fer-ho amb el 4 de 8 i en tercera ronda van fer la torre de 7, castell que van haver de defensar una mica més però que van acabar descarregant sense més complicacions. Per tancar la diada també van fer quatre pilars de 4 i un de 5.

Un “edifici humà” per a tota la ciutat

Una estona abans de l’exhibició castellera, hi va haver la inauguració oficial de Les Cotxeres.  El local estava ple de gom a gom de castellers i també d’igualadins que van escoltar els parlaments de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i del president i del cap de colla dels Moixiganguers, Oriol Solà i Jordi Moreno. Castells va fer èmfasi en què Les Cotxeres són un edifici “humà” a disposició de tota la ciutat i es va comprometre a ajudar en la inversió que el local necessita en un futur proper: una cúpula per tal que s’hi puguin assajar castells més alts. Per la seva banda, el cap de colla, Jordi Moreno, va manifestar les ganes de fer “un pas de gegant” en aquesta nova etapa dels Moixiganguers, i el president, Oriol Solà, va agrair als socis protectors de la colla, empreses i altres col·laboradors la seva ajuda, i va convidar a tothom a gaudir d’aquest local social on, tal com va quedar palès en el multitudinari dinar posterior a la diada castellera, els Moixiganguers ja s’hi senten com a casa.