La Joves de Valls carrega el primer gamma extra de la plaça d’Igualada

La diada castellera de Sant Bartomeu d’aquest 2017 ha confirmat l’important bagatge casteller de la plaça d’Igualada. La jornada ha estat rodona per als amfitrions, els Moixiganguers, que han descarregat per primera vegada la tripleta de vuit, la que fins ara és la seva millor actuació, per la Festa Major. La diada ha tingut un dels moments àlgids amb el primer castell de gamma extra que ha vist la plaça, la torre de nou amb folre i manilles, que ha carregat la Joves de Valls, i els Xiquets de Reus han completat també una diada de màxims amb tres castells de la gamma alta de vuit.

Els Moixiganguers es plantaven a la diada castellera del 2017 “amb l’emoció del primer dia”, com recordaven setmanes abans de l’actuació, perquè en la seva primera participació a la diada castellera de Sant Bartomeu, el 1995, van actuar també al costat de la Colla Joves dels Xiquets de Valls i dels Xiquets de Reus. I els tres castells de sis que hi van descarregar aquell any, la torre, el tres i el quatre de sis, han crescut fins als vuit pisos aquest 2017 i d’una forma plenament consolidada i que ja els queda ja petita. Els igualadins han obert plaça amb la torre de vuit amb folre, la quarta d’aquest any, un castell que han hagut de treballar en l’encaix amb el folre i els terços però que gràcies a una molt bona soca han pogut descarregar. A segona ronda els morats han intentat el tres de vuit, una estructura que malgrat haver completat en diverses ocasions no havien pogut descarregar mai a la Festa Major d’Igualada, i amb una execució impecable han pogut treure’s aquesta espina; han arrodonit la jornada amb un quatre de vuit molt sòlid, completant així la primera tripleta de vuit dels Moixiganguers descarregada per la Festa Major de la ciutat. Han tancat el dia amb un vano de cinc amb dos pilars de quatre per banda i els tradicionals espadats al balcó.

Però la diada del 2017 també serà recordada pel primer castell de gamma extra que ha vist la plaça. La Colla Joves dels Xiquets de Valls, que dimecres té la important cita de Sant Fèlix a Vilafranca, ha demostrat el pes i l’estima per la plaça igualadina intentant la torre de nou amb folre i manilles, el castell més important que s’ha fet mai a la ciutat. La torre de la Joves és la primera estructura emmanillada que veu lgualada i el castell, que intentaven per
primera vegada aquest any, ha quedat només en carregat per una sortida nerviosa dels pisos superiors. En primera ronda havien descarregat un tres de nou amb folre sense problemes. Refets de la caiguda de la torre, han intentat el quatre de vuit amb agulla, però el castell s’ha desquadrat i ha caigut abans de carregar-se. Els vallencs han tancat la diada amb un pilar de sis de postal, un pilar que de fet s’havien plantejat de vuit pisos però que
amb la caiguda de la tercera ronda finalment han descartat. Els Xiquets de Reus també han fet honor a la plaça i han anat a màxims: han començat amb un cinc de vuit, el primer de la seva temporada, i han continuat amb el quatre de vuit amb agulla, un castell que fins ara només havien pogut carregar en una ocasió i que a Igualada pràcticament han pogut completar, però que finalment només ha quedat carregat durant la sortida del pilar; han acabat la diada amb una torre de vuit amb folre descarregada sense problemes. Els Xiquets de Reus encara haurien pogut arrodonir més la jornada amb el pilar de set amb folre, que han descartat just en el moment que havia de pujar el folre per la indisposició d’un dels castellers.