• La colla ha actuat a la diada del Firal a Vilafranca i ja es prepara per la del Pati de Valls

Els Moixiganguers han pres bé la mida al tres de vuit i a Vilafranca del Penedès l’han descarregat per segona vegada aquesta temporada, en una diada àgil i lluïda, la diada del Firal – 9è memorial Joan Sol. Els morats, que han actuat al costat dels Xicots de Vilafranca, els Castellers de Cornellà i els Castellers de l’Alt Maresme, han acompanyat el tres de vuit amb la torre i el cinc de set. A partir d’ara el calendari no s’afluixa i comencen a preparar la important cita del Pati a Valls del dissabte 10 de juny.

La diada del Firal ha començat tranquil·la per als morats, que han arrencat amb una torre de set molt sòlida i completament dominada; a segona ronda ha arribat el tres de vuit, el castell de més nivell del dia i que els Moixiganguers han descarregat sense complicacions i posant de manifest el bon treball que la colla ha fet les darreres setmanes. Finalment, els igualadins han optat pel cinc de set, un cinc molt sòlid i que ha servit per rodar castellers de tronc i de pinya amb aquesta estructura; tres castells ràpids i segurs que ja queden petits per als morats. Els igualadins s’han acomiadat de la diada amb un vano de cinc.

Pel que fa als amfitrions, els Xicots de Vilafranca, han tancat una actuació rodona amb la clàssica de vuit: la torre de set i el tres i el quatre de vuit, dos castells, aquests últims, que els ha permès arribar a la xifra dels 250 castells bàsics de vuit descarregats (100 tresos de vuit i 150 quatres de vuit). Els Castellers de Cornellà, per la seva banda, han descarregat el tres, el quatre i el cinc de set i els Castellers de l’Alt Maresme el tres i el quatre de set i la torre de sis.

Cita de nivell a Valls

La propera gran cita dels Moixiganguers és el dissabte 10 de juny a Valls, on els morats actuaran a la diada del Pati, al costat de quatre grans colles: la Joves dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Castellers de Barcelona i els Nens del Vendrell. La intenció dels igualadins és fer una diada a l’alçada del cartell i descarregar-hi la primera tripleta de vuit de la temporada, per això conviden tothom qui ho vulgui a participar dels assajos de dimecres (de 19 h a 20 h canalla i de 20 h a 22 h general) i de divendres (de 21.30 h a 00 h), a Les Cotxeres de l’Estació Vella. i a acompanyar-los a Valls el dia 10.