• La torre de 7 feta diumenge a Sant Cugat arriba dues setmanes abans de la Diada d’Aniversari a Igualada

Aquest diumenge els Moixiganguers van actuar a la Diada de Primavera dels Castellers de Sant Cugat, on van demostrar un bon estat de forma per seguir encarant el 2017. Després de dos mesos d’assajos intensos al nou local i d’haver fet la primera diada castellera d’enguany al costat dels Castellers de Vilafranca, un centenar llarg de camises morades van anar fins a Sant Cugat del Vallès amb l’objectiu de dur-hi castells de la gamma alta de set.

Els Moixiganguers van descarregar els seus castells sense problemes. Van començar l’actuació amb la torre de set, el castell de més dificultat que duien a plaça però al qual li tenen una confiança absoluta. I és que, aquesta va ser la 35a torre de 7 descarregada de forma consecutiva des del 2014 (sense intents ni tan sols intents desmuntats). En segona ronda els morats van completar un tranquil 4de7 i per acabar van optar pel 5de7, el qual era el número 100 descarregat consecutivament sense caigudes, des de finals del 2008. La colla va acabar la seva actuació amb un pilar de 5.

Els amfitrions, els Castellers de Sant Cugat, van descarregar un 5de7, el 4de8 en segona ronda i un 7de7. La tercera colla que actuava a la plaça de Sant Pere de Sant Cugat van ser els Castellers de Santpedor, que van completar un 4de6, el 3de6 aixecat per sota i un 3d6 per acabar.

Propera parada: 22è aniversari a Igualada

D’aquí dues setmanes, per Sant Jordi, els Moixiganguers celebren el seu 22è aniversari; data que tenen ben marcada al calendari ja que actuaran a casa, a la Plaça Pius XII, sent una bona oportunitat per plantejar el primer castell de vuit pisos de la temporada. En aquesta ocasió, a part de la colla local, també actuaran els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Terrassa.