• Els igualadins han descarregat la millor actuació de la història i han acabat cinquens

Aquest cap de setmana els Moixiganguers han tornat a demostrar que el concurs els prova. La colla d’Igualada es va plantar dissabte a la cita biennal de Tarragona amb un objectiu clar: descarregar el tres, el quatre i la torre de vuit amb folre; una tripleta que fins aleshores només havien aconseguit completar en la mateixa Tàrraco Arena Plaça ara fa dos anys. Més de tres-cents persones, entre moixiganguers i aficionats d’Igualada i comarca, van desplaçar-se a Tarragona i l’ambient era perfecte. L’escenari, lluny d’incomodar els morats, va ser l’entorn ideal on demostrar la confiança que tenen a aquestes tres estructures.

La torre de vuit amb folre va tornar a ser el castell de sortida, i una soca grossa i compacta va permetre un treball perfecte en tot moment. La torre va pujar ràpida i tranquil·la i amb una canalla decidida es va descarregar sense cap problema. Amb la cinquena torre de vuit amb folre de l’any el concurs començava de la millor manera possible. A la segona ronda, els Moixiganguers van optar pel quatre de vuit, un castell que la setmana passada també havien descarregat a Vilafranca i que van completar amb comoditat. El repte del dia, el tres de vuit, arribava a la tercera ronda. El castell tenia alguns canvis a diversos pisos i aquest any els Moixiganguers només l’havien descarregat dues vegades durant el primer tram de temporada i el van carregar per la Festa Major; però a Tarragona el tres va ser perfecte, va pujar ràpid, tranquil i segur. Una execució que demostrava la feina dels darrers assajos. Els igualadins van celebrar el tres amb eufòria i crits que demanaven un pis més per aquest castell. Van acomiadar-se de l’espectacular plaça de braus de Tarragona aixecant deu pilars de quatre.

Cinquens de vint colles

L’actuació d’aquest dissabte a Tarragona es convertia en la millor de tota la història dels Moixiganguers, juntament amb la del concurs del 2014, i els igualadins van acabar com a cinquens classificats a la jornada del dissabte, de vint colles que hi van prendre part. Els Xicots de Vilafranca, que van carregar el tres de nou amb folre i el cinc de vuit, van quedar en primer lloc i els Xiquets de Hanghzhou, de la Xina, van aconseguir ser segons descarregant el tres de nou i la torre i el quatre de vuit. Els Marrecs de Salt i els Castellers de Sant Cugat van quedar en tercer i quart lloc, abans que els Moixiganguers. El valor de l’actuació dels igualadins és més gran si es té en compte la classificació general del concurs, sumant-hi les dotze colles que van actuar diumenge i que són de més nivell: a la general els Moixiganguers han acabat en setzena posició, superant una de les colles del diumenge, els Xiquets de Tarragona.

Els morats han volgut agrair la implicació dels aficionats castellers que van ser a Tarragona amb els Moixiganguers i de les persones, empreses i entitats que s’han implicat amb la colla per preparar el concurs, també conviden a tothom a continuar gaudint dels castells a lgualada amb els assajos que cada dimecres (de 20 h a 22 h) i divendres (de 22 h a 00 h) fan els Moixiganguers a Cal Tabola (C/Sant Antoni de Baix, 106-108). La propera actuació dels Moixiganguers serà el diumenge, 16 d’octubre, a la Sagrada Família de Barcelona.