• Les tres colles confien a fer una gran actuació que mantinguin el nivell de la històrica plaça d’Igualada.

Aquest migdia els representants de la colla Joves Xiquets de Valls, dels Nens del Vendrell i dels Moixiganguers d’Igualada juntament amb l’alcalde d’Igualada han presentat la diada de la Festa Major d’enguany.

El president dels Moixiganguers d’Igualada Oriol Solà ha presentat les dues colles que aquest any seran a la plaça d’Igualada, ha destacat que la colla dels Nens del Vendrell fa 40 que no actuen a la plaça de l’ajuntament d’Igualada tot i ser una de les colles que més ha contribuït a fer d’Igualada una plaça castellera important. Entre els anys 20 i els anys 70 del segle XX, els nens del Vendrell foren una de les colles punteres del panorama casteller i van sovintejar la plaça d’Igualada on van fer castells importants com el seu primer 4d8. Oriol Solà ha agraït també el bon nivell casteller que han mostrat els últims anys la colla Joves i els ha animat a fer grans castells també aquest any.

Seguidament el cap de colla dels Moixiganguers, Jordi Moreno, ha explicat el repte de la colla per aquesta festa major. Els locals volen portar a plaça la tripleta de 8, és a dir, el 3, el 4 i la torre de 8; tots tres castells ja s’han fet aquesta temporada però mai s’han pogut descarregar tots tres en una sola diada a Igualada.

El representant dels Nens del Vendrell, Jordi Pellicer, ha donat les gràcies a Igualada per la confiança en fer venir els nens per la festa major i s’ha compromès a portar bons castells a plaça i a mobilitzar el màxim de castellers.

Per part de la colla joves, Jaume Galofré, ha destacat la importància de la plaça per la seva colla i la motivació que això suposa pels seus integrants per poder continuar el creixement d’aquests últims anys.
Finalment, Marc Castells, alcalde d’Igualada ha agraït a les tres colles la seva predisposició, les ha animat a fer grans castells diumenge i ha animat al Moixiganguers a continuar portant el nom d’Igualada arreu del país.